Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Tiedote: Eukonkannon MM –kisa kiinnostaa maailmalla

16.4.2018

SONKAJÄRVEN  EUKONKANNON 23. MM -kisat

 6.-7.7. 2018  Sonkajärvi

TIEDOTE     2 -2018             HANNU KERÄNEN                 Vapaa  julkaistavaksi 

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM –kisa kiinnostaa maailmalla

Maailmanmestari Miettinen kolunnut jo kisoja ja etsii kannettavaa

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM – kisat ovat olleet kiinnostuksen kohteena maailmalla. Eurooppalaiset mediat hamuavat haastatteluja ja kuvia tapahtumasta. Karsintakisoja on pidetty maailmalla useampia. Moninkertainen maailmanmestari Taisto Miettinen on kolunnut jo useissa maissa eukonkannon MM – kisaa markkinoiden. Hän on tulossa puolustamaan ensi kesänä mestaruuttaan, mutta yksi puuttuu: muuttuneiden elämäntilanteiden takia eukko on etsinnässä.

Ensimmäiset karsintakisat on pidetty jo USA:ssa. Kisoihin sai kutsun myös Miettinen, joka voitti eukonkannon parinaan suomalainen Mia Shaughnessy.

 –  Kisa oli osana isoa suomalaista Floridassa pidettävää Midnight summer festival tapahtumaa. Kisa pidettiin toisen kerran, joten yleisö tiesi hyvin eukonkannosta ja sitä tultiinkin sankoin joukoin seuraamaan. Se oli koko viikonlopun kohokohta, Miettinen kertoo.

Floridan lisäksi Miettinen ja Virpi Immonen (tyttöystävä) olivat kisaamassa Puolassa, jossa voittivat Kalevalapäivänä pidetyn kisan. Olosuhteet olivat talviset.

 – Kisassa oli paikalla paljon yleisöä. Kisa pidettiin vuoristossa, jossa oli pakkasta, lumista ja pimeää, silti yleisö oli innolla mukana.

 Lisäksi pariskunta on esiintynyt tanskalaisessa TV ohjelmassa, jota vetivät koomikot Søs Egelind ja Kirsten Lehfeldt. Lisäksi suomitietoutta on mennyt Venäjän TV:n ja Belgian mediaan. Venäjän TV haastatteli eukonkantovoittojan lisäksi mm. Lenita Airistoa, Sami Hedbergia ja Tarja Halosta.

Eukonkannon MM-kisat haastaa opiskelijat ja heidän ystävänsä kisaamaan suomenmestaruudesta! Hauskan ja hullun mittelön voittajalle on luvassa upeita palkintoja, virallinen opiskelijasuomenmestaruus eukonkannossa, ja matka Sonkajärvelle Eukonkannon MM-kisoihin.

Toista kertaa järjestettävä opiskelijatapahtuma järjestetään vuonna 2018 Kuopion torilla, korkeakouluopiskelijan kevään ikimuistoisen ajan, vapun aikaan 28.4.2018.

Eukonkannon toimitusjohtaja Eero Pitkäsen mukaan tämän vuoden kisaan on jo ilmoittautunut kilpailijoita mm. Ruotsista, Puolasta, Englannista, Venäjältä, Malesiasta ja Filippiineiltä. Vuoden 2017 kisoihin osallistui kantajia ja kannettavia 15 eri maasta. 

  Eukonkannon ohjelmatarjontaan tulee kesälle uudistumaan. Eukonkanto PARTY kokoaa molempina kisapäivän iltana esiintyjät ja yleisön yhteen markkina-alueelle.

 – Perjantai-iltana esiintyvät Läpivalaisu orkesteri ja bilebändi Rutakko All*Stars. Lauantaina iltana lavalle nousevat Irina ja Movetron. Ohjelmaa ja menoa riittää siis pitkin päivää, lupaa Pitkänen.

  Partyistä vastaava Jouko Palorinne kertoo, että uutuutena on lapsille ja nuorille liikuntahallissa lasten liikuntamaailma.

 Ohjelman ohella on luvassa lähiruokaa ja leivonnaisia markkina-alueella ja kylien kahviossa.

 Viime vuonna Eukonkannon maailmanmestaruuden vei Taisto Miettinen parinaan Kristiina Haapanen. He palasivat kolmen vuoden tauon jälkeen voittotielle, maailmamestaruus irtosi reilun kahden sekunnin erolla ennen yhdysvaltalaisparia Mischa Freuytoetter ja Rie Takanoa.

 

Sonkajärven kesässä tapahtuu. Eukonkannon lisäksi juhannuksena on Sukeva Original, kesäkuussa alkaa Jyrkän kesäteatteri, jossa näytelmänä on draama Tyttö ja varis ja kesätapahtumien kirjon päättää laadukas Sonkajärvi Soi  -festival.

YHTEYDET:

Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen, kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi

Facebook: Wife Carrying World Championships. Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027 Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 /  kari.vornanen.paisua@gmail.com

Uusitut sivut: www.eukonkanto.fi 

Facebook: Wife Carrying World Championships

Instagram: #wifecarrying, #wifecarrying2016, #eukonkanto, #mmkanto, #sonkajärvi

Twitter: @eukonkantoMM