Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

TIEDOTE 3 -2018

22.5.2018

SONKAJÄRVEN  EUKONKANNON 23. MM -kisat

 6.-7.7. 2018  Sonkajärvi

TIEDOTE     3 -2018             HANNU KERÄNEN                 Vapaa  julkaistavaksi 

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM –kisat kiinnostavat

Maailmanmestari Taisto Miettinen kolunnut esikisoja

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM – kisat ovat olleet kiinnostuksen kohteena maailmalla. Eurooppalaiset mediat hamuavat haastatteluja ja kuvia tapahtumasta. Kiinnostuksesta kertoo Eukonkannon toimitusjohtaja Eero Pitkäsen mukaan sekin, että muutamia TV –ryhmiä on varmistanut tulemisensa kisaan.

 – TV –ryhmiä tulee Italiasta ja Venäjältä, joista myös on tulossa kisailijoita. Tämän vuoden kisaan on ilmoittautunut kilpailijoita kymmenestä maasta. Vuoden 2017 kisoihin osallistui kantajia ja kannettavia 15 eri maasta, Pitkänen toteaa.

Moninkertainen maailmanmestari Taisto Miettinen on kolunnut jo useissa maissa eukonkannon MM – kisaa markkinoiden. Hän on tulossa puolustamaan ensi kesänä mestaruuttaan, mutta yksi puuttuu: muuttuneiden elämäntilanteiden takia eukko on etsinnässä.

  Ensimmäiset karsintakisat on pidetty jo USA:ssa. Kisoihin sai kutsun myös Miettinen, joka voitti eukonkannon parinaan suomalainen Mia Shaughnessy. Lisäksi Miettinen ja Virpi Immonen (tyttöystävä) olivat kisaamassa Puolassa.

 – USAn kisa oli osana isoa suomalaista Floridassa pidettävää Midnight summer festival tapahtumaa. Kisa pidettiin toisen kerran, joten yleisö tiesi hyvin eukonkannosta ja sitä tultiinkin sankoin joukoin seuraamaan. Se oli koko viikonlopun kohokohta, Miettinen kertoo.

Eukonkannon ohjelmatarjontaan tulee muutosta. Kisa-alueelle nousee Pitkäsen mukaan festarialue, ja liikuntahalli muuttuu öastenmaailmaksi.

 – Eukonkanto PARTY kokoaa molempina kisapäivän iltana esiintyjät ja yleisön yhteen markkina-alueelle. Perjantai-iltana esiintyvät Läpivalaisu orkesteri ja bilebändi Rutakko All*Stars. Lauantaina iltana lavalle nousevat Irina ja Movetron. Ohjelmaa ja menoa riittää siis pitkin päivää, lupaa Pitkänen.

  Partyistä vastaava Jouko Palorinne kertoo, että uutuutena on lapsille ja nuorille liikuntahallissa lasten liikuntamaailma. Halliin nousee erilaisia vempaimia pomppulinnasta lähtien. Ohjelman ohella on luvassa lähiruokaa ja leivonnaisia markkina-alueella ja kylien kahviossa. Tarjoilualue tulee nousemaan Partyalueelle, jonne rakentuu myös tanssiparkettia ja esiintymislava.

 

Sonkajärven kesässä tapahtuu. Eukonkannon lisäksi juhannuksena on Sukeva Original, kesäkuussa alkaa Jyrkän kesäteatteri, jossa näytelmänä on draama Tyttö ja varis ja kesätapahtumien kirjon päättää laadukas Sonkajärvi Soi  -festival.

YHTEYDET:

Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen, kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi

Facebook: Wife Carrying World Championships. Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027 Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 /  kari.vornanen.paisua@gmail.com

Uusitut sivut: www.eukonkanto.fi 

Facebook: Wife Carrying World Championships

Instagram: #wifecarrying, #wifecarrying2018, #eukonkanto, #mmkanto, #sonkajärvi

Twitter: @eukonkantoMM