Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Tiedote 1-2017

9.2.2017

SONKAJÄRVEN EUKONKANNON 22. MM -kisat

 30.6.-1.7. 2017  Sonkajärvi

TIEDOTE     1-2017                                               Vapaa  julkaistavaksi 

Eukonkanto hakee opiskelijapaikoista osallistujia

Sonkajärven 22. MM –kisan ilmoittuminen ja ennakkokisat käynnissä

Sonkajärven 22. Eukonkannon MM – kisa ensi kesä-heinäkuun vaihteessa on saanut TV:n ja maiden huomiota. Lisäksi järjestäjät ja muutama korkeakoulupaikka on kiinnostunut pitämään leikkimielisiä kisoja.

 Viime vuoden kärkimenijät uhkuvat voitontahtoa ja voitto kiinnostaa suosiossa kylpevässä Eukonkannon MM – kisassa. Esikisoja ja erilaisia kuvauksia ja leikkimielisiä kisoja on käyty niin Suomen kamaralla kuin ulkomailla.

 Viisinkertainen maailmanmestari Taisto Miettinen oli Virpi Immosen kanssa hoitamassa saksalaiseen show -ohjelmaan tulleen kuvauksen.

 – Kaikki meni erinomaisesti ja kaikilla näytti olevan erittäin hauskaa. Lavalla oli samaan aikaan viisi Saksan julkimoa, joille esitettiin kysymys ja ainoa oikea vastaus oli eukonkanto. Julkkikset oli Sonja Zietlow, Stefan Mross, Hugo Egon Balder, Daniela Katzenberger und Lucas Cordalis, kertoo Miettinen.

Miettinen oli mukana myös japanilaisen tv-ryhmän kuvauksissa marras-joulukuun vaihteessa. Paikalla oli kolme japanilaista, jotka kantoivat suomalaisia naisia. Mukana olivat myös Ilpo Haalisto ja Mika Pasanen kannettavineen.

 Yhdysvalloissa on oltu myös kiinnostuneita Eukonkannon tapahtumasta. Miettinen oli mukana 5.12 pidetyssä Floridan tapahtuman lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Floridassa eukkoja kannetaan midnightsunfest –tapahtumassa.

Eukonkantoa viedään myös korkeakouluihin ja tuotetaan opiskelijoiden väliset karsinnat neljällä paikkakunnalla huhti-toukokuun aikana. Taustalla on Eukonkanto appro – ryhmä, joka kuuluu viime vuosina Sonkajärven eukonkannon tapahtumassa olleita nuoria ja Jarkko Kääriäinen ProAgriasta

  Saara Närä kertoo opiskelijoiden lähteneen mukaan innostuneesti.

 – Eukonkantoa viedään korkeakouluihin ja tuotetaan opiskelijoiden väliset karsinnat viidellä paikkakunnalla. Tällä hetkellä mukana ovat Helsinki, Tampere, Kuopio ja Vaasa Kussakin kaupungissa ovat yhteistyössä mukana ylioppilaskunnat sekä Tampereella ja Helsingissä savolaisosakunnat, Saara Närä valaisee.

Eukonkannon maailmanmestari oli viime vuonna venäläispari Dmitri Sagal - Anastasia Loginova.

Toiseksi sijoittuivat Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen ja kolmanneksi edellisen vuoden mestaripari Ville Parviainen – Janette Oksman.

  Eukonkannon joukkuekilpailun maailmanmestari löytyy tänä vuonna sieltä mistä monta kertaa aiemminkin – Sonkajärveltä. Team Serti voitti joukkuemestaruuden. MM –Sprintin voitti jälleen Joni Juntunen ja Jaana Haavikko virolaisparin Janno ja Anu Sildin ollessa toinen.   

YHTEYDET:

Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen, kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi

Facebook: Wife Carrying World Championships. Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027 Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 /  kari.vornanen.paisua@gmail.com

Uusitut verkkosivut: www.eukonkanto.fi 

Facebook: Wife Carrying World Championships

Instagram: #wifecarrying, #wifecarrying2016, #eukonkanto, #mmkanto, #sonkajärvi

Twitter: @eukonkantoMM