Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Susiseminaaria, Pitäjämarkkinoita 30 vuotta ja kisaa luvassa

23.6.2016

TIEDOTE     6 -  2016
Vapaa  julkaistavaksi  3.6.2016

Eukonkannon kuvakisa alkanut somen hehkutuksessa

Sonkajärven 21. Eukonkannon MM – kisasta tulee tiukka. Viime vuoden kärkimenijät uhkuvat voitontahtoa ja voitto kiinnostaa suosiossa kylpevässä Eukonkannon MM – kisassa. Esikisoja ja erilaisia kuvauksia ja leikkimielisiä kisoja on käyty niin Suomen kamaralla kuin ulkomailla. Osallistujia on tulossa tämän hetken tiedon mukaan 11 maasta. Lisäksi toimittajia tulee Hollannista, Kiinasta ja Reuters laittaa tietoa maailmalle laajalla rintamalla.

Viime vuonna vei voiton vantaalaispari Ville Parviainen kannettavanaan lainanainen Sari Viljanen. Viisinkertainen MM – voittajapari Taisto Miettinen & Kristiina Haapanen taipuivat hopealle lähes kolme sekuntia huonommalla ajalla. Pronssi matkasi Venäjälle moskovalaispari Sagal Dmitriy & Loginova Anastasia ansiosta. Ikämiesten kisan voitti 2015 virolaispari Janno Sild & Anu Sild.

Eukonkannon MM –kisaan on ilmoittautunut kantajia ja kannettavia 11 maasta. Mukana ovat Suomi, USA, Viro, Valko-Venäjä, Meksiko, Venäjä, Australia, Englanti, Saksa, Ruotsi, Japani. Tapahtumassa on myös vakavampaa ohjelmaa. Sonkajärven Pitäjämarkkinat viettävät 30 vuotisjuhlia ensi kesänä. Tarjolla on historiaan liittyvää näyttelyä ja kuvia. Pitäjämarkkinoiden teemana on Viihtyisä ja turvallinen maaseutu, jonka yhtenä ohjelmanumerona on susiseminaari.

Sonkajärven riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Shemeikka kertoo seminaarin saatavan laaja osallistujajoukko ympäri Suomea.

 – Aihe on ajankohtainen ja on herättänyt kiinnostusta laajalti eri puolilla Suomea, Shemeikka muistuttaa.

Eukonkannon mediatietoisuutta tulee lisäämään somen kanavien hehkutus. Eukonkannon MM – kisaan on tulossa tämän hetken tiedon mukaan laajasti kansainväliseen jakeluun youtubekanavan kautta aineistoa työntävä vaikuttajaverkosto. Kanavan kautta seuraajia on useita miljoonia.

Uudella tapahtumasivulla on avattu Eukonkannon virallinen kuvakisa vuosimallia 2016! Kunnan kesätyössä viestintäsihteeri tehtävässä oleva Saara Närä, ylioppilasmallia 2016, kannustaa osallistumaan kuvakisaan.

 – Tapahtumasivulle voi jakaa kuvia eukonkannosta ja voi voittaa hulppeita palkintoja! Kuvassa voi olla melkein mitä vaan: vanha tai hieman uudempikin eukonkantomuisto tai vaikkapa hauska kantokuva ystäväsi kanssa. Kisan päätösvalta on myös sivua seuraavilla, sillä eniten tykätyt kuvat voittavat, Saara Närä muistuttaa.

Sonkajärven Pitäjämarkkinat viettävät 30 – vuotista juhlavuottaan ja itse Eukonkannon MM – kisa käydään 21. kerran.

 – Teemana on viihtyisä ja turvallinen maaseutu. Musiikkitarjonta kasvaa entisestään ja heinäkuun 1.-2. päivä pidettäviin juhlavuoden markkinahulinan keskelle tulevat esiintymään Souvarit, Eukonkantotansseissa lauantaina Arja Korisevan ja Jani Jalkanen orkesterinsa kanssa sekä aiemmin lauantaina nuorille suunnatussa konsertissa esiintyy Anna Abreu, kertoo kulttuurisihteeri Eero Pitkänen tarjonnasta.

Ensi kesänä Sonkajärvellä tarjotaan neljä erilaista tapahtumaa tiiviissä paketissa kuukauden aikana. Perinteiset Sonkajärven Eukonkannon MM – kisat ja Original Sukeva tarjoavat suorastaan superviikonlopun heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 1.-3.7. Lisäksi Sonkajärvi Soi ja tapahtumaketjun 14.6. avaava Jyrkän Ruukin kesäteatteri tuovat lisätarjontaa paikkakunnan suveen.

AKREDITOINTI eukonkantosivulla.

YHTEYDET:

Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen,kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi
internet: www.eukonkanto.fi
Facebook: Wife Carrying World Championships.
Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027 Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 /  kari.vornanen.paisua@gmail.com

Tiedotus: Kisanaikana Hannu Keränen 0440-762161. Instagram:  #wifecarrying2016 ja #mmkanto