Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Eukonkannon MM – kisaan tulossa osallistujia 13 maasta Susiseminaarissa riittää arvovaltaisia pohtijoita

30.6.2016

EUKONKANNON MM – KISAT 1.-2.7.2016 SONKAJÄRVI   

TIEDOTE     9 -  2016                                               

Vapaa  julkaistavaksi   

Sonkajärven 21. Eukonkannon MM – kisasta tulee tiukka. Viime vuoden kärkimenijät uhkuvat voitontahtoa ja voitto kiinnostaa suosiossa kylpevässä Eukonkannon MM – kisassa. Eukonkannon MM –kisaan on ilmoittautunut kantajia ja kannettavia 13 maasta. Mukana ovat Suomi, USA, Viro, Valko-Venäjä, Meksiko, Venäjä, Australia, Englanti, Sri Lanka, Saksa, Ruotsi, Japani ja Kanada.   

Eukonkannon idean isä Eero Pitkänen kertoo järjestelyjen olevan loppusuoralla ja torstaina alkoivat jo eukonkantokaraoken karsinta. – Kiinnostusta tapahtumaa kohtaan on n iin median kuin kisailijoiden suunnalta. Kaikki on edennyt mukavasti, ja kilpailijoita on ilmoittautunut 13 maasta kaikkiaan vajaa 50. Lisäksi markkinapaikkoja on mennyt paremmin kuin viime vuosina, Pitkänen valaisee.  

Viime vuonna vei voiton vantaalaispari Ville Parviainen kannettavanaan lainanainen Sari Viljanen. Parviaisen puoliso Janette Oksman on jälleen mukana. Viisinkertainen MM – voittajapari Taisto Miettinen & Kristiina Haapanen taipuivat viime vuonna hopealle lähes kolme sekuntia huonommalla ajalla ja voitontahto on taattua Miettistä. Pronssi matkasi Venäjälle moskovalaispari Sagal Dmitriy & Loginova Anastasia ansiosta. Ikämiesten kisan voitti 2015 virolaispari Janno Sild & Anu Sild, jotka ovat edelleen mukana. Oman lusikkansa voittotaisteluun tuonee myös joukkuekisan ja sprintin viime vuotinen voittaja Joni Juntunen parinaan Jaana Haavikko. Jonille MM –kisa on 21. ja Jaanalle 14 kerta. Harjoitustunteja ainakin Juntusella on riittävästi takana, sillä hän kertoo harjoitelleensa 200 tuntia.   

Perjantaina alkaa tapahtuma Susiseminaarilla, jossa paneelikeskustelussa ovat mukana kansanedustaja Markku Eestilä, tutkija Jani Pellikka Luonnonvarakeskuksen riistatutkimuksesta, Leena Iivonen Luonnonsuojeluyhdistys Tapiolasta, Erkki Savolainen Pohjois-Savon Kennelpiiristä, Harri-Pekka Pohjolainen Poliisista, Kaj Granlund koirasudet tutkimuksesta ja metsästäjä Kari Tikkunen. Keskustelua johtaa Pekka Julkunen Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Savon piiristä.  

Eukonkannon musiikkitarjonta on laajaa. Tanssimusiikin kärkikaartiin kuuluva Souvarit  esiintyy perjantaina. Lauantaina ovat estradilla Arja Koriseva, joka on juuri aloittanut uudelleen keikkailunsa sekä myös Jani Jalkanen ja Anna Abreu. Lisäksi Sakari Kuosmanen ja Ilpo Kaleva esiintyvät tapahtumassa.   Katsojiakin tulee kaukaa. Australian Adelaidesta saapuu kisapaikalle senaattori Annette Hurley ja miehensä Bob Korbelin kanssa. Yksi mielenkiintoinen tapahtuma on myös näyttely kirjastolla, jossa on markkinoilta kuvia ja lehtileikkeitä vuosien varrelta. Lisäksi lapsille on suunnattu useampi ohjelmanumero ja huutokauppa tuo oman mielenkiintonsa tapahtumalle. Turvallinen maaseutu aiheeseen liittyy myös useita näytöksiä ja ohjelmaa.   Sonkajärvellä tarjotaan neljä erilaista tapahtumaa tiiviissä paketissa kuukauden aikana. Perinteiset Sonkajärven Eukonkannon MM – kisat ja Original Sukeva tarjoavat suorastaan superviikonlopun heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 1.-3.7. Lisäksi Sonkajärvi Soi –festivaali tarjoaa loistavaa ohjelmaa ja tapahtumaketjun avasi jo 14.6. Jyrkän Ruukin kesäteatteri. 

MEDIA: Mediakeskuksessa koulukeskuksen tiloissa on materiaalia, pääsylippu kisa-alueelle ja tarjoilua.  

YHTEYDET: Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen,kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi internet: www.eukonkanto.fi Facebook: Wife Carrying World Championships. Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 / kari.vornanen.paisua@gmail.com   Tiedotus: Hannu Keränen 0440 – 762161 pe 1.7. saakka (HUOM!) ja 1.-2.7.16 Tommi Korpihalla 0400- 240759.   Instagram:  #wifecarrying2016 ja #mmkanto @wifecarrying Twitter: @eukonkanto