Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Eukonkannon MM – kisaan suomalaisille kansainvälisiä haastajia

23.6.2016

TIEDOTE     7 -  2016
Vapaa  julkaistavaksi  20.6.2016

Sonkajärven 21. Eukonkannon MM – kisaan saavat viime vuosien suomalaishallitsijat Ville Parviainen ja Taisto Miettinen haastajia myös ulkomailta. Ulkomaalaiskisailijoista ei ole tarkkaa tietoa, mutta osa tulee haistelemaan eksoottista lajia, ja osa kisaamaan mestaruudesta tosi mielellä.

Osallistujia on tulossa tämän hetken tiedon mukaan 12 maasta. Tänä vuonna pareja tulee niin Suomesta, Saksasta, Japanista, Ruotsista, Venäjältä, Australiasta, Englannista, Meksikosta, Valko-Venäjältä, Amerikasta, Virosta kuin Kanadastakin.

Kahden viime vuoden voittaja Ville Parviainen kantoi viime kesänä "lainaeukkoa" Sari Viljakaista. Tänä vuonna Parviainen esiintyy tutulla kokoonpanolla kantaen Janette Oksmania.

 – Harjoittelumme on tänä vuonna ollut monipuolisempaa kuin koskaan ja iso osa siitä koostuu crossfitista. Tavoitteenamme on voittaa kolmannen kerran Eukonkannon MM-kisat, sanoo Parviainen.

Eukonkannon MM-kisoissa Parviainen näkee parhaana seikkana kilpailemisen, sillä hän pitää itseään hyvin kilpailuhenkisenä. Hän pitää arvossaan myös sitä, että kisoissa on paljon iloisia ihmisiä ja hauskuutta.

MM –kisaa odottaa myös moninkertainen mestari Taisto Miettinen. Vuosien varrella monissa paikoissa eukonkantoa esitelleen Miettisen ikävin muisto on vuodelta 2004, jolloin lähes varma voitto meni sivun suun viimeisellä esteellä kaatumiseen yhdessä virolaiskisaajan kanssa. 

Eukonkannon MM –kisa on tuonut hänen mukaansa paljon uusia, positiivisesti elämään latautuneita ihmisiä ja loistavia kokemuksia.

 – On ollut ilo myös edustaa Suomea maailmalla eukonkannon kisoissa, Taisto toteaa ja kertoo elämänsä olevan uusien haasteiden ja kokemusten siivittämää tällä hetkellä.

Ensi kesänä Sonkajärvellä tarjotaan neljä erilaista tapahtumaa tiiviissä paketissa kuukauden aikana. Perinteiset Sonkajärven Eukonkannon MM – kisat ja Original Sukeva tarjoavat suorastaan superviikonlopun heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 1.-3.7. Lisäksi Sonkajärvi Soi ja tapahtumaketjun 14.6. avaava Jyrkän Ruukin kesäteatteri tuovat lisätarjontaa paikkakunnan suveen.

MEDIA: AKKREDITOINTI eukonkantosivun kautta.

YHTEYDET:

Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen,kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi
internet: www.eukonkanto.fi
Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027 Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 /  kari.vornanen.paisua@gmail.com
Facebook: Wife Carrying World Championships.
Instagram:  #wifecarrying2016 ja #mmkanto @wifecarrying
Twitter: @eukonkanto

Tiedotus: Hannu Keränen 0440 – 762161 pe 1.7. saakka ja 1.-2.7.16 Tommi Korpihalla 0400- 240759.

Eukonkantoa maailmalla 2016

http://www.101holidays.co.uk/news/world-of-ideas/t...
http://www.mortimer-reisemagazin.de/spinnen-die-fi...